Exporting crystal sugar

ایران به کجا نبات صادر می‌کند؟

وقتی صحبت از صادرات نبات ایران می‌شود پیش از هر چیز این سؤال پیش می‌آید که نبات باید چگونه باشد که در کشورهای دیگر خریدار داشته باشد. نبات صادراتی باید از نظر کیفیت مواد اولیه مرغوب باشد، در محیط بهداشتی تولید شود و تأییدیه‌ی سازمان غذا و دارو داشته باشد. از آن‌جا که نبات معما همه‌ی این ویژگی‌ها را دارد، قابلیت‌های نبات صادراتی را دارد.

اروپا یکی از مقاصد نبات صادراتی ایران است. انواع نبات‌ مرغوب و با‌کیفیت که در ایران تولید می‌شوند و بسته‌بندی مطلوبی هم دارند و همچنین آزمایشگاه‌های معتبر صنایع غذایی اصالت آن را تضمین می‌کنند، خصوصیات لازم برای ورود به بازترهای بین‌المللی را دارند. نبات معما هم یکی از برندهای نبات مرغوب است که اصالت دارد و آزمایشگاه‌های موادغذایی نیز کیفیت آن را تضمین می‌کند.

به نظر می‌رسد که بازار صادرات نبات پررونق است و امید می‌رود که به مرور زمان صادرات نبات ایران افزایش شود و این بازار پررونق‌تر شود. افزایش صادرات نبات هم مثل افزایش صادرات هر محصول دیگری، می‌تواند در افزایش اشتغال‌زایی و بهبود وضعیت اقتصادی تولید‌کنندگان و مردم و به‌ویژه جوانان نقش پررنگ و مؤثر داشته باشد.

نبات (Rock candy) در گمرک جهانی با کد تعرفه (HS Code) به شماره ۱۷۰۱ شناخته می شود.

 

 

 

وضعیت آماری  نبات در بازار جهانی

 آمار صادرات نبات:  

 

  • رقم کل صادرات:۱۹,۳۴۸,۲۶۹,۰۰۰ دلار
  • میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد: ۴ درصد
  • میزان رشد یکساله ارزش هر واحد:۶ درصد
  • میانگین فاصله از کشور وارد کننده:۵,۲۲۷ کیلومتر

 

آمار واردات نبات

  • رقم کلواردات: ۲۰,۴۰۰,۱۳۱,۰۰۰ دلار
  • میزان رشد پنج ساله ارزش هر واحد:۴ درصد
  • میزان رشد یکساله ارزش هر واحد:۶ درصد
  • میانگین فاصله از کشور صادر کننده: ۵,۴۸۰  کیلومتر

 

برترین صادرکنندگان نبات

نمودار زیر برترین صادرکنندگان بین‌المللی نبات را نشان می‌دهد.

برزیل با در دست داشتن ۲۷ درصد از سهم بازار جهانی و بین‌المللی، بزرگ‌ترین صادرکننده است. تایلند با ۱۵ درصد، هند با  ۹ درصد، فرانسه با  ۵ درصد و گواتمالا با ۳ درصد  در رتبه‌های بعدی سهم صادرات نبات در دنیا قرار دارند.

اگر بخواهیم آمار واردات نبات را بیان کنیم باید گفت کشور آمریکا با ۸ درصد  بیشترین سهم از  واردات نبات دنیا را دارد. چین و اندونزی در رتبه های بعدی قرار دارند. در ادامه درباره‌ی نرخ رشد واردات نبات صحبت می‌کنیم.

 

 

نرخ رشد واردات نبات

 

با توجه به نمودار بالا واردات نبات به  کشور سودان در مدت  یک سال پنجاه‌وهشت درصد رشد کرده  است. کشورهای اندونزی، اسپانیا، الجزایر، بنگلادش و چین هم از جمله کشورهایی هستند که واردات نبات به آن‌ها افزایش یافته است.

ایران این قابلیت را دارد که تا شعاع چهارهزارکیلومتری و به چهل کشور نبات صادر کند.

در زمینه‌ی صادرات نبات دو مسئله بیش از سایر موارد حائز اهمیت است. یکی، مقصد صادرات نبات است و دیگری بسته‌بندی.

 

 

نوع بسته‌بندی نبات، مسئله‌ای مهمپ در صادرات

 

بسته بندی نبات در هنگام صارات یا به‌طورکلی با توجه به ارسال و حمل و نقل محصول  باید هم  استاندارد باشد تا بتواند نبات را به‌مدت طولانی در همان شکل اولیه حفظ کند و هم باید زیبا و چشم‌نواز باشد تا نظر خریداران را به خود جلب کند. بسته‌بندی هر محصول  تأثیر بسزایی در میزان فروش آن دارد و نبات هم چه دذ داخل کشور و چه در عرصه‌ی صادرات از این قاعده مستثنا نیست.  نبات صادراتی  درر بازار نوعی نبات درجه یک  به شمار می رود و حتی ایرانی‌ها  هم می توانند همان نبات‌ صادراتی را از بازار ایران بخرند.

ظرفیت صادرات نبات در بازارهای جهانی

گزینه‌ی نخست ایران برای صادرات کشور عراق است زیرا  این کشور از همسایه‌های ایران است و ایران نزدی‌ترین ارتباطات صادراتی را با عراق دارد.  علاوه بر عراق، یمن، عربستان و سوریه نیز از جمله کشورهایی هستند که بیشترین ظرفیت و پتانسیل صادرات نبات ایران را دارند. بیشترین ظرفیت تقاضا برای نبات در کشور مراکش است.  مراکش بیشترین تفاوت بین پتانسیل صادرات و صادرات واقعی را از نظر ارزش نشان می دهد، ظرفیت باقیمانده صادرات به ارزش هفت میلیون دلار است.

بازار مناسب نبات در خاورمیانه مربوط است به   کشورهای عراق، یمن، عربستان و سوریه. در سال‌های اخیر  صادرات نبات ایران به روسیه و ترکیه نیز موفقیت آمیز بوده است. صادرات   در آسیای شرقی نیز کشورهایی مانند  اندونزی، مالزی و چین برای صادرات نبات شایان توجه است. یکی از کشورهایی که از نظر صادرات اشباع شده و صادرات نبات به  آن کشور سوددهی ندارد، کشور کنیا است.

 

قیمت نبات صادراتی چقدر است؟

 

قیمت نبات صادراتی بسته‌بندی شده در شرکت‌های تولیدی با توجه به میزان وزن، کیفیت و نوع بسته‌بندی فرق می‌کند.

قیمت مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده‌ی میزان خرید و فروش یک محصول در بازار است. وقتی قیمت کاهش می‌یابد،  تقاضای  خرید افزایش می‌یابد. به‌طور کلی عوامل متعددی بر قیمت  نبات صادراتی  اثر می‌گذارند که از آن میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قانون عرضه و تقاضا
  • کیفیت محصول
  • درجه کیفی نبات
  • تعرفه های گمرکی برای کالاهای صادراتی
  • بازار بورس
  • قیمت شکر
  • نحوه‌ی عرضه‌ی  این محصول به بازار

 

انواع نبات صادراتی

عمده صادرات نبات نبات چوب‌دار است که در سه شکل نبات چوب‌دار سفید، نبات چوب‌دار زعفرانی و نبات چوب‌دار گیاهی در بازار فروخته می‌شود. علاوه بر این پرده‌نبات یا نبات در سایر اندازه‌ها هم قابلیت صادرات دارد.  انواع نبات ممکن است در قالب فله، بسته‌بندی، کیلویی یا کارتونی در بازار به فروش برسد.

 

Related posts